loading
Kliknite za Opel LiveChat
chat

SUŠTINSKA ZAŠTITA.

Ma šta vaš Opel Vivaro prevozio, ma ko u njemu sedeo, učinjeno je sve da se nivo bezbednosti podigne na sofisticiran način, bez uticaja na ekonomičnost, efikasnost i komfor.

Opel Vivaro - Aktivna bezbednost

Aktivna bezbednost

Elementi aktivne bezbednosti su:

 • Elektronski program stabilnosti (ESP®Plus)
 • Sistem protiv blokiranja tročkova (ABS)
 • Elektronska raspodela sile kočenja (EBD)
 • Pomoć pri kretanju na uzbrdici (HSA)
 • Kontrola proklizavanja (TC)
 • Program za stabilnost prikolice (TSP) (opciono s kukom za vuču)

To je već mnogo za svaki kombi – ali Opel Vivaro nudi još više. Na primer, njegov sistem ESP®Plus uključujue i:

 • Prilagodljivu kontrolu tereta. Kontrola tereta prilagodjava ESP®Plus sistem prema tome da li je vozilo natovareno do vrha, do pola ili prazno (standardna oprema).
 • Prevencija prevrtanja. Prevencija prevrtanja konstantno nadgleda ponašanje vozila pomoću senzora sistema ESP®Plus i interveniše kad vozilo preti da se prevrne.
 • Hidraulični sistem pomoći pri kočenju. U kritičnim situacijama u vožnji, Hidraulični sistem pomoći pri kočenju povećava silu kočenja do maksimuma, smanjujući zaustavnu putanju.
Opel Vivaro – Vazdušni jastuci

Bezbednosni sistemi

Standardna oprema za pasivnu bezbednost uključuje:

 • Prednji vazdušni jastuk za vozača
 • Upozorenje za vezivanje sigurnosnog pojasa, sedište za vozača
 • Sigurnosni pojasevi s ograničavačem sile na sedištima prvog reda
 • Zatezač sigurnosnog pojasa na sedištima prvog reda
 • Naslon za glavu za sedište vozača sa sistemom protiv trzajnih povreda vrata
 • Sistem protiv isklizavanja i potonuća tela (efekat podmornice) za vozačevo sedište
 • Ograničavač sile sigurnosnog pojasa (zadnja sedišta)
 • ISOFIX montažne tačke za 2 dečja sedišta na Kombiju za prevoz radnika

Prednji vazdušni jastuk za suvozača, prednji bočni vazdušni jastuci i prednje vazdušne zavese opcione su za sve verzije.

Opel Vivaro – Ogledala za mrtav ugao

Ogledala za mrtav ugao

Spoljni retrovizori s duplim sočivom maksimalno smanjuju opasnost od mrtvog ugla tokom vožnje, sa posebnim donjim ogledalom za dodatnu preglednost tokom preticanja i asferičnim spoljnim delom za bolju vidljivost dalekog dometa. Jedinstveno ogledalo sa širokim pregledom smešteno na suvozačev vizir nudi dodatnu preglednost kod komplikovanih raskrsnica.

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima (TPMS)

TPMS povećava bezbednost time što detektuje svaki manjak pritiska u pneumaticima tokom vožnje. Aktivirana senzorom, signalna lampica u zoni instrumenata detaljnim upozorenjem sprečiće da se pneumatik u potpunosti ispumpa.

Opel Vivaro – Zaštita pešaka

Zaštita pešaka

Opel Vivaro ispunjava propise za zaštitu nogu pešaka optimizovanom zonom branika. Deformišuća hauba i delovi ispod nje uz kontakt zone koje omogućavaju neometanu deformaciju, obezbedjuju efikasnu zaštitu glave.

Alarmni sistem

Opelov alarmni sistem za Vivaro projekovan je u skladu sa standardima Istraživačkog centra za bezbednost motornih vozila, Thatcham VB. Dobio je natprosečnu ocenu E. Aktivira se kad neko pokuša na silu da udje u vozilo, oglašavanjem sirene i uključivanjem svetala. Kao zaštitu od isključenja akumulatora, ima sopstveni izvor napajanja.

Blokada za bravu

Prednja vrata mogu se blokirati uz opcioni Opelov fabrički ugradjen sistem blokiranja brave. Ovo povećava sigurnost vozila i dodatno odvraća od kradje.

Slika može prikazivati opcionu opremu.

Opisane i ilustrovane karakteristike mogu se odnositi na ili prikazivati opcionu opremu koja nije uključena u standardnu isporuku. Navedene informacije bile su tačne u vreme objavljivanja. Zadržavamo pravo izmene dizajna i opreme. Prikazane boje samo približno odgovaraju stvarnim bojama. Ilustrovana opciona oprema dostupna je uz doplatu. Dostupnost, tehničke karakteristike i oprema koja se isporučuje na našim vozilima mogu varirati ili biti dostupni samo u pojedinim zemljama ili samo uz doplatu. Za preciznije informacije o opremi koja se isporučuje na našim vozilima, možete se obatiti lokalnom ovlašćenom Opel partneru.

 

+) WLTP

+) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 određeni su prema Globalno usklađenom ispitnom postupku za laka vozila (WLTP), u skladu s uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EU) br. 2017/1151. Vrednosti ne uzimaju u obzir posebno korišćenje i uslove vožnje. Više informacija o zvaničnim vrednostima za potrošnju goriva i emisiju CO2 naći ćete u uputstvu ,,Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova putnička vozila” koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima ili kod imenovanog državnog organa.

 

++) NEDC

++) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 određeni su prema Globalno usklađenom ispitnom postupku za laka vozila (WLTP), a relevantne vrednosti su ponovo prevedene u NEDC kako bi se omogućilo poređenje, u skladu s uredbama R (EC) br. 715/2007, R (EU) br. 2017/1153 i R (EU) br. 2017/1151.

Vrednosti ne uzimaju u obzir posebno korišćenje, uslove vožnje, opremu ili opcije i mogu varirati u zavisnosti od dimenzija pneumatika. Više informacija o zvaničnim vrednostima za potrošnju goriva i emisiju CO2 naći ćete u uputstvu ,, Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova putnička vozila” koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima ili kod imenovanog državnog organa.

 

+++) Odlazeći modeli / Laka komercijalna vozila

+++) Sve navedene vrednosti odnose se na osnovni EU model sa standardnom opremom. Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 određeni su u skladu s uredbama R EC br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama), uzimajući u obzir masu vozila u voznom stanju, kako je navedeno u uredbama. Dodatna oprema i fabrički ugrađene opcije mogu voditi nešto višim vrednostima za potrošnju i emisiju CO2 od navedenih. Vrednosti za potrošnju goriva i emisiju CO2 ne odnose se ni na jedno vozilo posebno i nisu deo ponude. Ovde su date samo u cilju poređenja različitih vozila, ali se mogu razlikovati od konkretne potrošnje goriva pri vožnji u realnim uslovima, koja u velikoj meri zavisi od stila vožnje i uslova eksploatacije. Dodatna oprema može povećati masu praznog vozila i, u nekim slučajevima, dozvoljeno osovinsko opterećenje kao i dozvoljenu ukupnu masu vozila i smanjiti dozvoljenu masu prikolice pod punim teretom. Ovo može dovesti do smanjenja maksimalne brzine i povećanja vremena ubrzanja. Vozne performanse podrazumevaju vozača od 75 kg i 125 kg tereta. 2 H gas u m3/100 km.

 

++++) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 su preliminarni i određeni su prema WLTP test metodologiji (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Odobrenje EG tipa i Sertifikat o konformitetu još uvek nisu dostupni. Preliminarne vrednosti se mogu razlikovati od oficijelnih podataka finalnog tipa.

 

+++++) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 su preliminarni i određeni su prema WLTP test metodologiji, i relevantne vrednosti su prevedene u NEDC kako bi bilo moguće upoređivanje sa drugim vozilima, prema regulativi R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 and R (EU) No. 2017/1151. Odobrenje EG tipa i Sertifikat o konformitetu još uvek nisu dostupni. Preliminarne vrednosti se mogu razlikovati od oficijelnih podataka finalnog tipa.

Opel će uložiti razumne napore kako bi obezbedio da ovaj sajt sadrži tačne i ažurirane podatke, ali ne prihvata nikakvu odgovornost za eventualna potraživanja odnosno gubitke nastale kao rezultat oslanjanja na sadržaj ovog sajta. Neke od informacija na ovom sajtu mogu biti netačne zbog promene proizvoda do kojih može doći nakon njihovog plasmana na tržište. Neka opisana ili prikazana oprema može biti dostupna samo u nekim zemljama ili samo uz doplatu. Opel zadržava pravo izmene specifikacije proizvoda u bilo kom trenutku. Za ažuriranu specifikaciju proizvoda dostupnih u vašoj zemlji, molimo obratite se svom dileru Opela.
promo 
Idi na vrh